![]() |
Строим вместе! |
|
|
|
#11 или 262316 | |
|
Destruction Service
|
Цитата:
але гэта вельмі складана маральна... раскажу як было калі я пераехаў у свой дом. тут, у весцы ёсць сябар-сусед, з якім мы добра заўсёды размаўлялі, вырашалі сумесныя пытанні і г.д. пры пераезду ён падыйшоў да нас - я яму - "првітанне сусед! вось пераехаў у вёску, зараз буду заўсёды размаўляць па-беларуску, на роднай мове, бліжэй да зямлі" а ён павярнуўся і пайшоў.... толькі што не казаў пра "вашу сабачую мову, якая дыялект рускай..." потым мы з ім яшчэ многа размаўлялі, але я калі злаваўжываў алкаголем, перахаджу на мову, а яго гэта вельмі каробіць... ужо амаль больш за поўгода не размаўляем((( працаўнікам прапаноўваў да заробку 5-10% за беларускамоўнасць. але так нічога не атрымалася... нават і тут, на форуму бывае адмоўна ставяцца да мовы. нават і тэма такая была... на расейскам форуму мяне нават і банілі за некалькі слоў па-беларуску... пытанне карыстання мовай, таксама думаць на ёй - гэта поўгода максімум для тых, каму яна не чужынская па палітычным вялікароскім мяркаванням. калі нават пару дзён размаўляеш - ужо і думаеш на ёй. толькі слоў не хапае... трэба больш чытаць... ---------- Сообщение добавлено в 20:56 ---------- Предыдущее было в 20:52 ---------- яшчэ дадам - калі езжу за мяжу - у польшу, чэхію, славакію - там заўсёды размаўляю з імі на мове. разумеюць проста. і я іх. у адрозняні ад расейскай... |
|
|
|
|
| Опции темы | |
| Опции просмотра | Оценка этой темы |
|
|
| Ностальгия по СССР Рейтинг:1.00 из 5 на основе 2 оценок. |
Дом СоветовЪ,
Беларусь,
Минск